Competities (KNLTB)

​VOORJAARSCOMPETITIE 2024

Jaarlijks doen er zo'n 30.000 teams mee aan wat velen beschouwen als de mooiste periode van het tennisseizoen: De KNLTB Voorjaarscompetitie. Ruim 200.000 competitiespelers strijden met hun team voor de winst.

In het kort

Tijdens de Voorjaarscompetitie probeer je samen met jouw team in zeven speeldagen, tussen begin april en begin juni, kampioen te worden van de poule. Op de vrijdagavond bestaat de competitie uit vijf speeldagen. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat na de zeven (of vijf) speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. De winnaars van de poule promoveren naar een hogere klasse en de laatste (twee) degraderen naar een lagere klasse, mits dit mogelijk is.

Speeldata

Klik hier voor de speeldata vjc 2024

Competitieaanbod

Voor senioren bestaat de Voorjaarscompetitie uit een zeer divers competitieaanbod op iedere dag van de week, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, voor iedere tennisser is er een competitie die past bij je past! 

Iedere tennisvereniging bepaalt aan de hand van het competitieaanbod per provincie het competitieaanbod van de club. Dit competitieaanbod is o.a. afhankelijk van de grootte van de vereniging (baancapaciteit), de opbouw van het ledenbestand, het beleid van de vereniging en de wensen en behoeften van de leden. 

 

Doe je ook mee?

Meedoen aan de Voorjaarscompetitie? Dat kan! Informeer bij de Verenigingscompetitieleider van jouw vereniging naar het competitieaanbod van de club en bepaal voor jezelf welke competitie het beste bij je past. Stel jezelf de volgende vragen: Speel je het liefst in het weekend of liever doordeweeks? Wil je graag meedoen aan een competitie met enkel- en dubbelpartijen of het liefst alleen met dubbelpartijen? Speel je graag in een heren- of damesteam of toch liever gemengd?

Inschrijven

Als je een keuze hebt gemaakt aan welke competitie je wil meedoen dan dien je je hiervoor in te schrijven. Inschrijven voor de Voorjaarscompetitie gaat via jouw vereniging. Meestal in de periode november/december. Informeer bij jouw Verenigingscompetitieleider hoe en wanneer je je voor de competitie kan inschrijven. Iedere vereniging hanteert hiervoor een andere manier en periode van inschrijving.

Onze Verenigingscompetitieleider heeft in januari 12 teams van de vereniging bij de KNLTB inschrijven voor de Voorjaarscompetitie. Vervolgens maakt de KNLTB een indeling, die begin maart gepubliceerd wordt op MijnKNLTB. Dan heb je nog een maand de tijd om kennis te maken met je team en te trainen voor de competitie, want begin april gaat de Voorjaarscompetitie dan officieel van start.

Praktische informatie

Hieronder vind je alle praktische informatie en regels die handig zijn om door te lezen als je meedoet aan de Voorjaarscompetitie.

Verkort & Compact Spelen

Tijdens de Voorjaarscompetitie senioren (m.u.v. 8&9 Tennis) geldt voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD) Verkort Spelen. Dat betekent dat er een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) wordt gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Voor 8&9 Tennis geldt compact spelen. Als je meer informatie wilt over Verkort of Compact spelen informeer dan bij onze Verenigingscompetitieleider.

Dispensatie

Als je voor twee verschillende verenigingen wilt uitkomen dan vraagt onze Verenigingscompetitieleider dit aan. Geef de gegevens van het team waar je bij een andere club speelt tijdig aan hem door.

Invallen tijdens competitie

Word je gevraagd om in te vallen in een ander competitieteam? En twijfel je of je wel mee mag doen? Vraag het dan na bij de Verenigingscompetitieleider van onze vereniging.

Promotie/Degradatie

Ben je kampioen geworden maar wil je niet promoveren, of kom je net een punt te kort om te promeveren of niet niet te degraderen? Onze Verenigingscompetitieleider kan voor het volgend jaar wellicht promotie of degradatie bij keuze aanvragen.

Vragen over de Voorjaarscompetitie? Stel ze dan aan de Verenigingscompetitieleider van onze vereniging.

Wil je alles weten over de wedstrijden van onze teams ? Gebruik dan onze ClupApp. Daar is alles op terug te vinden qua speeldata, uitslagen en standen.

Doe het want de ClubApp heb je ook nodig om een baan te reserveren !

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

n.v.t.

Tennispark TV de Greveling

Toel 19
8465 RL Oudehaske

KVK-nummer

40003485